mandag 2. mars 2020

Plagsomme fluer

Husflue er en annen svært vanlig flue som kan bli plagsom i boliger. Fluer er ubehagelige insekter som kan overføre sykdommer til overflatene de kommer i kontakt me inkludert mat. De er funnet i nesten alle.


I Norge er vi lite plaget av fluer. Likevel kan det surre plagsomt mye rundt i boligen om sommeren. Fluenes smaksapparat er ikke av det.

De plagsomme svirrende svarte fluesvermene som herjer med Tromsøs. Bildet er tatt av Geir Bjørn Nilsen og viser en caps full av fluer.


Når flua har funnet sin vert feller den vingene sine, og det som først så ut som en flue, kan plutselig minne litt om en veldig liten krabbe. Da bestemmer fluene seg for at hjemmet ditt er et fint sted å overvintre.


I varmen vokser fluer fire ganger raskere. Husfluer kan være plagsomme, selv om de som regel er helt ufarlige. Noen arter kan imidlertid. Loftsfluer soler seg om våren.

Flua vil gjerne spise litt av saltet du har på huden din. Men en annen årsak til at fluer surrer rundt hodet dit, er at du går omkring som en forhøyning i landskapet. VIDEO: Undervisningen ved Valevåg skole i Sveio ble ofte avbrutt på grunn av små, plagsomme, ubudne gjester sist uke.


Hjortelusfluen klorer seg fast og kryper inn i hår og skjegg på stadig flere i våre skoger. Plagsom flue inntar Oslo. Nå er den plagsomme fluen.


Vi har spist både frokost, middag og kveldsmat her uten en eneste plagsom flue. Om det er posen med vann som er årsaken til at fluene ble.


En plagsom liten flue som, gjerne sammen med flere titalls andre, slår seg ned i alle dine kriker og kroker. Beboerne velger å stenge seg inne på solskinnsdager for å slippe unna de plagsomme fluene.


Dette har ført til at Bærum kommune nå har satt. Flue ” er ikke en systematisk kategori biologer bruker. Insekter med kun ett sett vinger kalles tovinger, og undergruppen vi kaller fluer heter. Vi har endelig fått påfyll i fluepapir fra DeLaval!


Fly Bag er svært etterspurt og vi har også fått inn disse igjen. Husflue, stikkflue, spyflue, klegg og bananflue er noen eksempler på fluer som kan oppfattes som plagsomme om det blir for mange av dem.


I hus og hytter kan det av og til bli mye fluer.

Hvordan fjerne bananfluer? Du trenger bare tre ingredienser for å ta knekken på de plagsomme bananfluene. De kan være fryktelig plagsomme. Biter og får tak i blod. Det er enklere enn du tror. Legger egg, og så dør de. Fluer er vanlig å få inn i nordiske hjem, men som regel harmløse. Fruktfluer på kjøkkenet er vanlig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.